4 woonstudio’s

In een negentiende-eeuws rijksmonumentaal pand in de Utrechtse binnenstad, waar tussen 1888 en 1940 de befaamde ‘Luxe Broodbakkerij H.M. Andree’ was gevestigd, ontwierpen wij het interieur van vier luxe kleine woonstudio’s. Met slim ontworpen plattegronden en maatwerk meubilair zijn de appartementen, ondanks hun beperkte vloeroppervlak, toch van alle gemakken voorzien.
Keukens, bergkasten en badkamers zijn weggestopt in een nieuwe, met houten latten afgewerkte achterwand over de gehele breedte van ieder appartement. De hoge woonruimtes aan de gevel, die worden gekenmerkt door oude houten moer- en kinderbalken en kapspanten, zijn juist zo licht en open mogelijk gelaten. Op de eerste verdieping is de ruimte opgedeeld in een woon- en een slaapgedeelte door een losstaand
meubel waarin een bed, een eettafel en (garderobe)kasten zijn samengevoegd. Op de tweede verdieping biedt het entresol in de hoge nok ruimte aan een slaapkamer met uitzicht op de iconische Domtoren. Beeldend kunstenaar Paul Beumer ontwierp voor elk van de vier appartementen een uniek polychroom kleurenpalet.
programma: 4 woonstudio’s in een rijksmonument
grootte: 235 m2 BVO
plaats: Utrecht
jaar: 1888 / 2020

opdrachtgever: professionele vastgoedbelegger
kleurontwerp: Paul Beumer
aannemer: Amstelvliet Bouw, Amsterdam
installaties: Wemmers, Sliedrecht
interieurbouw: Enderberg, Amsterdam

status: in uitvoering