fabriekspandje baarn

Op de eerste verdieping van een vrijstaand fabriekspandje realiseerden we een loftappartement boven een al bestaande bedrijfsruimte. Aan de straatzijde zijn zware houten ramen en deuren geplaatst in de stijl van het industriële pand. De gevels zijn aan de binnenzijde geïsoleerd en aan de achterzijde bieden twee grote, uitgezaagde ramen uitzicht op de aangrenzende tuin.

Het verouderde interieur is, met uitzondering van de houten trap naar de begane grond, volledig gesloopt. Daarbij is ook het plafond verwijderd, waardoor één imposante, bijna 6 meter hoge ruimte van 80 vierkante meter ontstaat.

Badkamer, keuken, trap en bergkasten zijn samengevoegd in een centrale kern: een meubelstuk dat de ruimte verdeelt in een woon- en een slaapgedeelte. De kern staat rondom geheel los van de gevel, waardoor het van alle zijden invallende daglicht vrij spel heeft. Door het keukenblok niet evenwijdig te plaatsen aan de buitenmuren, maar ietwat gedraaid, ontstaat een bredere keuken, gericht op het woongedeelte. Tegelijk opent de badkamer zich daarmee met een glasstrook naar de slaapkamerzijde. Hoewel de badkamer gelegen is in het hart van de woning, wordt deze zo ruimschoots voorzien van daglicht, zonder daarbij in te boeten aan privacy.

fabriekspandje baarn - loftappartement in fabriek

woonkamer

fabriekspandje baarn - schuifdeuren in loft

schuifdeuren scheiden de ruimtes van elkaar

fabriekspandje baarn - loft met houtkachel

woonkamer met houtkachel

vlizotrap naar de vliering
vlizotrap naar de vliering
vlizotrap naar de vliering
fabriekspandje baarn - loft met schuifdeur

doorzicht van de woonkamer naar de slaapkamer

fabriekspandje baarn - keuken in loftwoning

keuken

fabriekspandje baarn - loft met woonkamer een eetkeuken

woonkamer en eetkeuken

fabriekspandje baarn - plattegrond loftwoning

plattegronden

programma: loftappartement
grootte: 95 m2 BVO
plaats: Baarn
jaar: 2008 - 2009

opdrachtgever: particulier
constructeur: Adviesbureau Broersma
aannemer: Thunnissen Onderhoud, Amsterdam

status: opgeleverd

fotografie: Chiel van Diest fotografie