appartement delfshaven

Dit woon-winkelpand in Historisch Delfshaven, daterend uit 1912, is met oog voor de historische details hoogwaardig gerenoveerd. Alle gevels zijn voorzien van gevelisolatie. Aan de hand van bouwhistorisch onderzoek zijn winkelpui, voordeuren en schuiframen gereconstrueerd en voorzien van isolerend (monumenten)glas. De oorspronkelijke roedeverdeling is daarbij weer in ere hersteld. In het interieur is een aantal ontbrekende gipsornamenten teruggebracht.

De bovenwoning strekt zich uit over drie verdiepingen. De plattegronden zijn hier zo open mogelijk gehouden, waardoor daglicht van twee kanten tot diep in de woning kan doordringen. De badkamer op de tweede verdieping is ontworpen als een vrijstaand meubel dat de twee slaapkamers van elkaar scheidt.

Het al bestaande dakterras op de vierde verdieping is volledig vernieuwd en uitgevoerd in staal. De sterkere constructie maakt het mogelijk het terras af te werken met betontegels, waarop nu een grote hoeveelheid kuipplanten geplaatst kan worden. Binnen- en buitenruimte worden van elkaar gescheiden door een nieuwe ranke glaspui, zodat slaapkamer en terras als één ruim en licht geheel ogen.

appartement delfshaven - gerenoveerde straatgevel voorhaven

straatgevel met gereconstrueerde schuiframen

appartement delfshaven - eetkeuken en buffetkast met bar

eetkeuken en buffetkast met ingebouwde bar

appartement delfshaven - eetkeuken

eetkeuken

appartement delfshaven - vrijstaande badkamer

de badkamer op de tweede verdieping is ontworpen als een vrijstaand meubel

appartement delfshaven - interieur badkamermeubel

binnenzijde van het badkamermeubel

appartement delfshaven - interieur badkamermeubel
appartement delfshaven - zolder met douche in dakkapel

dakverdieping met omgekeerde dakkapel, vrijstaande douche en wastafel

appartement delfshaven - zolderkamer met dakterras

slaapkamer en aangrenzend dakterras

appartement delfshaven - dakterras, betontegels en eiken parketvloer

slaapkamervloer en dakterras liggen op hetzelfde niveau

appartement delfshaven - groen dakterras

dakterras

appartement delfshaven - doorsnede dakkapel en douche

de omgekeerde dakkapel biedt ruimte aan de vrijstaande douche

plattegronden (bestaand)
plattegronden (nieuw)
gevels (bestaand)
gevels (nieuw)
programma: appartement
grootte: 155 m2 BVO
plaats: Rotterdam
jaar: 2011 - 2013

opdrachtgever: particulier
constructeur dakterras: Maarten Booij, Weesp
constructeur: Pieters Bouwtechniek, Delft
bouwfysisch adviseur: Climatic Design Consult, Amsterdam
aannemer: Buunk Bouw, Barendrecht
aannemer timmerwerk: ITS/BPG, Rotterdam
interieurbouw: Inleven, Rotterdam

status: opgeleverd

fotografie: Ossip van Duivenbode