studio delfshaven

Dit woon-winkelpand in Historisch Delfshaven, daterend uit 1912, is met oog voor de historische details hoogwaardig gerenoveerd. Alle gevels zijn voorzien van gevelisolatie. Aan de hand van bouwhistorisch onderzoek zijn winkelpui, voordeuren en schuiframen gereconstrueerd en voorzien van isolerend (monumenten)glas. De oorspronkelijke roedeverdeling is daarbij weer in ere hersteld. In het interieur is een aantal ontbrekende gipsornamenten teruggebracht.

In de winkelruimte op de begane grond is een representatieve, dubbelhoge bedrijfsruimte gecreëerd door een in de jaren zeventig aangebrachte tussenvloer weer te slopen. Aan een 6 meter lange tafel, gemaakt van vrachtwagenvloerdelen, zijn wisselwerkplekken gecreëerd voor startende ondernemers.

studio delfshaven - interieur en nieuwe winkelpui

interieur en nieuwe winkelpui

studio delfshaven - kantoor interieur werkplekken

interieur

studio delfshaven - doorsnede kantoor

doorsnede

studio delfshaven - plattegronden

plattegronden

pantrymeubel
pantrymeubel
programma: bedrijsfruimte
grootte: 105 m2 BVO
plaats: Rotterdam
jaar: 2011 – 2012

opdrachtgever: particulier
aannemer: Buunk Bouw, Barendrecht
aannemer timmerwerk: ITS/BPG, Rotterdam
interieurbouw: Inleven, Rotterdam

status: opgeleverd

fotografie: Ossip van Duivenbode