herenhuis rotterdam

herenhuis rotterdam

Een statig kantoorpand aan de Heemraadssingel is weer geschikt gemaakt voor bewoning. De gevel is gerenoveerd en de bestaande schuiframen zijn weer gangbaar gemaakt en voorzien van tochtwerende profielen. Na een grondige asbestsanering zijn vloerbedekkingen, verlaagde plafonds, luchtkanalen en andere niet-originele elementen gestript. Daarbij kwamen terrazzo vloeren, originele ornamentenplafonds en prachtige eikenhouten parketvloeren tevoorschijn, die zorgvuldig zijn gerestaureerd.

In de opkamer aan de achterzijde van de woning is een nieuwe keuken gemaakt. Deze is verbreed door een deel van het keukenblok uit te laten steken in de lager gelegen eetkamer. De stalen vierendeelligger in de wandsparing functioneert hier als een rij bovenkasten. Op de verdiepingen maakten we twee nieuwe badkamers, rondom een lichtschacht met een te openen dakkoepel.

Een deel van de originele binnendeuren ontbrak. We hebben van dit gebrek een eyecatcher gemaakt door in het interieur een bonte verzameling oude paneeldeuren te plaatsen. Doordat de bestaande verflagen zijn afgeloogd tot het blanke hout, oogt het geheel toch als een eenheid. De blank gestraalde radiatoren sluiten aan bij de ruwe uitstraling, evenals de nieuwe meubels, gebouwd van gerecycled sloophout en verzinkte staalplaat.

programma renovatie herenhuis
grootte 435 m2 BVO
plaats Rotterdam
jaar 2012-2013

opdrachtgever particulier
constructeur Pieters Bouwtechniek, Delft
aannemer gevelrenovatie ITS/BPG, Rotterdam
aannemer interieur Bouwbedrijf de Ruiter, Hardinxveld
meubilair Inleven, Rotterdam

status opgeleverd

fotografie Ossip van Duivenbode